huisartsen ijsselmuiden huisartsen ijsselmuiden huisartsen ijsselmuiden

Vragen en antwoorden

Griepcampagne

De griepvaccinaties worden elk jaar rond oktober/november gegeven.
De griepprik verkleint de kans dat u griep krijgt. En als u toch griep krijgt, verloopt de ziekte meestal milder. Ernstige complicaties, zoals een longontsteking die tot ziekenhuisopname leidt, komen na een vaccinatie minder vaak voor. Het is niet waar dat je van de griepprik griep kunt krijgen: het vaccin bevat geen levend virus.Zie voor meer informatie bv. thuisarts.nl en vooral deze pagina.

In 2016 zijn de data: woensdag 26 en vrijdag 28 oktober, op beide data van 15:00 tot 17:00.

Een griepprik is niet verplicht.
U kiest zelf of u van het aanbod gebruik wilt maken. Als u minder mobiel bent kan de assistente eventueel bij u thuis komen, u kunt hiervoor contact opnemen met de praktijk op 038-2 038 999.

De uitnodigingen worden ca. twee weken van te voren verstuurd.
Voor een ordelijke afwikkeling is het belangrijk dat u verschijnt in het in de uitnodiging aangegeven tijdvak en dat u de uitnodiging (namelijk met barcode) meeneemt.
De griepprik wordt in de bovenarm gegeven. Wilt u daar met uw kleding rekening mee houden?


Kom ik in aanmerking voor een griepvaccinatie?

Voor een griepvaccinatie komen in aanmerking: personen die 60 jaar of ouder zijn, mensen met suikerziekte, chronische longziekten en/of enkele andere chronische aandoeningen. U krijgt in principe, als u in aanmerking komt, elk jaar automatisch een uitnodiging van uw huisarts tenzij u aangeeft dat niet te willen.
Als u zonder af te zeggen niet verschijnt, krijgt u niet meer automatisch een uitnodiging voor het volgend jaar.
Krijgt u geen uitnodiging en meent u toch in aanmerking te komen, neem dan contact op met uw huisartspraktijk.

Griepvaccinaties op eigen verzoek zijn wel mogelijk, maar niet gratis.Terug naar de hoofdpagina van vragen en antwoorden